Gradić Orebić, koji danas broji nešto iznad 3000 stanovnika, smjestio se  na jugozapadnoj obali poluotoka Pelješca, u podnožju brdskog masiva Sv. Ilija. Nekada poznato pomorsko naselje, kolijevka brojnih kapetana o čijoj tradiciji nam i danas svjedoče brojne kapetanske kuće, Pomorski muzej u mjestu kao i muzej u Franjevačkom samostanu Gospe od Anđela, poziva Vas da upoznate čari ovoga kraja.
Kao i naselje Orebić, tako i hotel Indijan predstavlja dio pomorske tradicije ovoga kraja. Hotel Indijan se smjestio na samoj obali u centru Orebića ,u području poznatom kao Škvar, na mjestu nekadašnjeg brodogradilišta čuvenih jedrenjaka.
Blizina (oko 200 m) trajektnog pristaništa, kao i autobusne stanice, poziva Vas da odaberete Hotel Indijan kao ishodišnu točku za otkrivanje brojnih peljeških vinograda, stonske solane, divlje prirode koju skriva brdski masiv Sv. Ilija, čari brojnih peljeških uvalica, otoke Korčulu, Mljet , Lastovo te svjetski poznati grad Dubrovnik.

Poluotok se Pelješac nalazi na samom jugu Hrvatske, nedaleko od Dubrovnika. Svojim zemljopisnim i prirodnim karakteristikama sličan je dalmatinskim otocima -- Hvaru i Korčuli, a sama činjenica da je povezan s kopnom pruža dodatnu slobodu pri putovanju i bolju vezu sa zaleđem. Prostire se na površini od 355 četvornih kilometara i dug je 65 kilometara.

Ovo područje pripada "Jadranskom tipu" mediteranske klime s dugim, suhim i vručim ljetima i kratkim i vlažnim zimama. Temperature su tijekom čitave godine relativno vioke. Insolacija je 2589 sati u godini.

Dingač je prvo međunarodno zaštićeno vrhunsko vino u Ženevi 1961.g. Proizvodi se od autohtone vrste"plavac mali" u regiji Dingač, na strmim južnim buké otkrivaju arome suhog voća. Ovo je vino jedinstveno po svom skladnom okusu. Servira se pri temperaturi od 180C i idealno je uz crveno meso i kvalitetnu ribu.

Zadnje novosti

Usluga prijevoza Usluga prijevoza Slobodno nas kontaktirajte ako trebate transfer od Zračne luke Dubrovnik do Hotela Indijan i obrnuto. Ostajemo vam na usluzi.
Recommended
2021
Restoran Korta
Please accept marketing-cookies to view TripAdvisor.
Idi na vrh